President Colombia woedend over spionage door leger op eigen regering

President Juan Manuel Santos van Colombia heeft woedend gereageerd op onthullingen over spionage door het leger. Een cybereenheid van het leger zou e-mails, sms’jes en Blackberry-berichten hebben onderschept van de delegatie van de Colombiaanse regering die in de Cubaanse hoofdstad Havana vredesonderhandelingen houdt met de rebellenbeweging FARC. De onthullingen werden gedaan door het gezaghebbende tijdschrift Semana. Het is bekend dat delen van het leger zich verzetten tegen de vredesonderhandelingen; de FARC zou met militaire middelen moeten worden geëlimineerd. Colombiaanse overheidsfunctionarissen lieten gisteren weten een onderzoek te zullen instellen naar de vermeende spionage. President Santos hoopt dat er dit jaar een vredesakkoord komt met de FARC. (BBC, AP)