Vragen over eten aan BN’ers en healthfreaks

Zien Amusement

De Nationale Eettest 2014

Ned.1, 20.30-22.10u.

Het succes van de Nationale IQ Test, recent voor de veertiende keer te zien bij omroep BNN, heeft voor veel navolgers gezorgd. Zo had de NTR ooit een Nationale Inburgertest en de EO een Nationale Bijbeltest. Vanavond werkt BNN zelf het format verder uit tijdens de Nationale Eettest, onder leiding van Paul de Leeuw. De quiz bestaat uit vragen over eetgewoonten, gezondheid en over alles wat je zoal in je mond kunt stoppen.

De gewone man wordt vertegenwoordigd door stereotypen: weten de healthfreaks meer dan de chef-koks en dan de kantinejuffrouwen?

Het deelnemersveld is overigens verrassend voor een jongerenomroep: de Bekende Nederlanders die meedoen zijn onder anderen presentatoren Noraly Beyer en Loretta Schrijver, volkszanger Peter Beense en columnist Aaf Brandt Corstius. En de vragen komen van Janny van der Heijden, die eerder in Max-succes Heel Holland Bakt al jurylid was. Zij is aanwezig in de studio om toelichting te geven. Vragen zijn van de categorie: is het waar dat er beenmerg in winegums zit? Van welke ingrediënten krijg je de slechtste adem? En is een broodje gezond wel een slimmere keuze dan een kaassoufflé? Voor de fijnproevers, dus.