Failliete Lips weigert zich te melden

De failliete projectontwikkelaar Roger Lips weigert zich te melden bij de curatoren die zijn faillissement behandelen. Dat blijkt uit een persbericht dat Lips gisteren heeft verstuurd. De ontwikkelaar laat weten dat hij „per telefoon, e-mail of video conference” beschikbaar is om vragen te beantwoorden. Lips werd in april vorig jaar failliet verklaard. Gisteren werd bekend dat hij opnieuw de cel in moet omdat hij weigert informatie te verstrekken. Lips was tegen deze beslissing in beroep gegaan, maar bij de behandeling hiervan in december kwam hij niet opdagen. Sindsdien is hij onvindbaar. Lips, die huizen in Zwitserland en België bezit, wil niet vertellen waar hij zit. Hij zegt dat hij door de curatoren gedwongen wordt „rechtshandelingen” te verrichten die tegen de belangen van zijn bedrijf en minderjarige kinderen ingaan.