Mieke van Zonneveld wint Turing Gedichtenwedstrijd

Mieke van Zonneveld heeft vanavond de Turing Gedichtenwedstrijd gewonnen. Ze won met haar gedicht ‘Nee’, dat is uitgeroepen tot beste gedicht van 2013. Van Zonneveld, geboren in 1989, ontvangt met de prijs tienduizend euro.

Voor de vijfde editie van de Turing Gedichtenwedstrijd werden bijna tienduizend gedichten ingezonden. De wedstrijd staat open voor iedereen en alle inzendingen worden anoniem beoordeeld.

De tweede prijs van vijftienhonderd euro ging naar de Belgische dichter Sven Eugeen Cooremans voor zijn gedicht Sisyphus. Jan-Willem van Dijk kreeg de derde prijs van duizend euro voor zijn werk Stenenkamer.

De jury van de Turing Gedichtenwedstrijd werd voorgezeten door Joke van Leeuwen. Anne Vegter neemt het stokje van haar over. De prijsuitreiking in de Zuiderkerk in Amsterdam vormt samen met het Gedichtenbal de afsluiting van de Poëzieweek.

(Novum)