Iedereen houdt van toeverlaat Ada

Sfeer

De ASN Bank zit sinds twee jaar in een groot kantoorgebouw uit de jaren zestig. De idealistische bank heeft de ruimtes met zoveel mogelijk tweedehands en gerecyclede materialen ingericht. Het trappenhuis heeft verticale tuinen aan de muur en de kantine is al even verantwoord: alles is hier biologisch. Het eten is niet zo duur als je zou verwachten, de ASN subsidieert de lunch.

Kok Bas van Bastienfoods bestiert de keuken samen met steun en toeverlaat Ada, die al minstens 25 jaar bij de ASN werkt. Na haar pensioen heeft ze een comeback gemaakt via een seniorenuitzendbureau.

Wij kiezen de soep van de dag: rode linzen met kikkererwten. Daarbij nemen we een couscoussalade en een hip flesje vlierbessenlimonade. Omdat we het niet laten kunnen, verorberen we ook een stukje van Bas’ beroemde chocolade-bietjestaart. Een niet zo voor de hand liggende, maar erg lekkere combinatie. Ook de rest van de lunch is top. En het weidse uitzicht over de stad draagt bij aan de goede sfeer.

Reacties

„De taarten van Bas zijn erg verleidelijk”, vertelt Piet, hoofd duurzaamheidsbeleid. „Maar ik mag ze niet van mezelf.” Fabrice, distributiemanager: „De benadering is hier heel persoonlijk. Ada is sowieso de favoriete knuffel van de bank, iedereen houdt van haar. Ze complimenteert me vaak: wat eet jij gezond! Dat is altijd wel goed voor mijn gemoedsrust. Ik eet inderdaad veel salades, die zijn erg lekker. Wel jammer dat ze niet meer zo goedkoop zijn als vroeger: toen waren ze maar 1 euro, nu 2,50. Je moet gezond eten toch stimuleren?”

Dit is de laatste aflevering. Volgende week de uitslag: welk bedrijf heeft de beste kantine van Nederland?