Het lijkt herfst

De komende dagen doet het weertype meer aan als herfst dan als winter. Het is vrij zacht met geregeld buien of regen. Daarbij waait het ook stevig door. Tussendoor zijn er echter ook droge momenten. Deze woensdagavond en komende nacht trekt een aantal buien over het land. Lokaal kan hier ook hagel en onweer bij voorkomen. Het koelt af tot rond 7 graden.

Morgen, donderdag, zitten we tussen twee storingen in. Wolkenvelden en perioden met zon wisselen elkaar af. Op een enkel buitje na blijft het tot de avond droog. Het is mild met middagtemperaturen tussen 9 en 11 graden. Donderdagavond trekt een regengebied vanuit het zuidwesten het land in. Vrijdag verloopt vervolgens wisselvallig. De wind kan hierbij behoorlijk uitschieten, ook in het binnenland. In het weekend blijft het onstuimig.