Hekkensluiter ADO zet trainer Steijn op straat

ADO-trainer Maurice Steijn langs de lijn in 2012.
ADO-trainer Maurice Steijn langs de lijn in 2012. Foto ANP / Olaf Kraak

Maurice Steijn is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat heeft de club via de officiële site bekendgemaakt. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door assistent Henk Fräser.

ADO staat sinds dit weekend laatste in de Eredivisie. Gisteravond werd in eigen huis ook nog eens met 0-3 verloren van Heracles. Algemeen directeur Piet Jansen zei na die wedstrijd voor de camera van de NOS al dat hij “een nachtje wilde slapen” voordat hij grote beslissingen wilde nemen over de toekomst van de trainer.

Steijn, die in Den Haag geboren werd en ook als speler voor ADO uitkwam, werd in maart 2010 interim-trainer na het ontslag van Atteveld. John van den Brom werd een paar maanden daarna als hoofdtrainer aangesteld, maar toen die na één seizoen naar Vitesse vertrok, werd Steijn zijn vervanger. ADO eindigde de afgelopen twee seizoenen onder zijn leiding vijftiende en negende.