Football-Vader

Football // helmen Star wars NFL Deel 1: nrch.nl/3afb Deel 2: nrch.nl/3afd

Met de Super Bowl achter de rug zullen weinig Nederlanders zich dit jaar nog echt druk maken om American Football. In deze krant schreven we laatst nog hoe spannend die sport kan zijn, maar ja, we krijgen de Olympische Spelen en het WK voetbal straks nog. Wellicht kunnen we er meer mee als de namen van de teams niet gebaseerd zouden zijn op allerhande stapelvee, maar op Star Wars. De Mexicaanse ontwerper John Raya snapt dat, en maakte helmen en logo’s voor een hele league van Star Wars-teams. Hij ziet wedstrijden voor zich tussen onder meer de Dagobah Yodas, de Tatooine Tuskenraiders, de Coruscant Vaders en de Mos Eisley Troopers. Alle logo’s zijn geënt op de originele teams, voor de liefhebber toch een beetje herkenbaar.