De bodem komt nu langzaam in zicht

‘Drie jaar geleden heb ik Stagemeesters opgericht. Ik was directeur van een consultancybedrijf op het gebied van finance en ICT, voor die tijd heb ik verschillende functies binnen de financiële sector bekleed. Als directeur ontdekte ik op een dag een probleem. Telkens als wij een stageplek hadden, kregen we enorm veel aanmeldingen. Die ene keer waren het er honderd. Ik dacht: ik kies er maar één, wat gebeurt er dan met die andere 99? Wat kan ik doen om ook voor hen iets te betekenen? Toen besloot ik te stoppen als directeur en een werkleerbedrijf op te zetten om jongeren aan een goede stageplek te helpen.

„Bij Stagemeesters ben ik leermeester op het gebied van financiële functies en ICT. Ik heb vijf studies gedaan en bij zeven verschillende banken gewerkt. Deze kennis draag ik nu over op de jongeren die zich bij ons melden. Voor andere richtingen kunnen de studenten bij een van onze andere leermeesters terecht. Op dit moment helpen we zo’n veertig jongeren en komende week zijn er tien nieuwe mensen die op gesprek komen.

„Tot nu toe is al het werk voor Stagemeesters vrijwillig. Dat betekent dat ik al drie jaar geen inkomen heb, ik teer in op mijn spaargeld. Maar ook de andere leermeesters krijgen tot nu toe nog niks voor het delen van hun vaardigheden. Ik heb verschillende subsidieaanvragen gedaan, want dit kan niet nog heel lang zo doorgaan. Er zijn er helaas al aardig wat afgewezen. Dat is soms wel demotiverend, omdat het werk dat wij doen wel een groot maatschappelijk belang heeft.”