Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Koningshuis

Prinses Beatrix is verhuisd naar kasteel Drakensteyn

Een luchtfoto van kasteel Drakensteyn.
Een luchtfoto van kasteel Drakensteyn. Foto ANP / Bram van de Biezen

Prinses Beatrix is sinds vandaag officieel verhuisd naar kasteel Drakensteyn. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanmiddag bekendgemaakt. De prinses heeft zich rond het middaguur in het gemeentehuis van de gemeente Baarn ingeschreven in het bevolkingsregister.

De RVD liet eerder deze maand al weten dat de 76-jarige prinses begin dit jaar zou verhuizen. Ze woonde tot vandaag in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Daar gaan koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters nu wonen.

Kasteel ligt naast begraafplaats graf prins Friso

Het kasteel aan de Slotlaan in de Utrechtse plaats is sinds 1959 privébezit van Beatrix. Ze woonde er van 1963 tot 1981. Toen werd ze koningin en verhuisde ze naar Den Haag. Het kasteel ligt naast de begraafplaats van Lage Vuursche waar in augustus prins Friso werd begraven.