Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

ECI maakt een doorstart onder dezelfde naam

Een winkel van ECI in het centrum van Rotterdam.
Een winkel van ECI in het centrum van Rotterdam. Foto ANP/Robin Utrecht

ECI maakt een doorstart onder marketing- en mediaorganisatie Novamedia, meldt de nieuwe eigenaar vandaag. Dankzij de doorstart kunnen 35 van de vijftig werknemers voor de online boekwinkel blijven werken. ECI gaat onder de eigen naam verder.

Zowel de Nederlandse als de Belgische tak wordt door Novamedia overgenomen. De nieuwe eigenaar neemt ook ECI-websites cosmox.nl en cosmox.be over. De overname moet de komende weken worden afgerond. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Novamedia ziet groeipotentieel in ECI

Novamedia zegt in een verklaring ‘enorm groeipotentieel’ te zien in ECI. Om ECI weer winstgevend te maken moet het bedrijf wel inkrimpen, vindt Novamedia. Ook moet de distributie worden uitbesteed.

Klanten van de webwinkel ondervinden in de eerste periode enige vertraging bij de bezorgingen, meldt Novamedia.

ECI ging op 14 januari failliet

Online boekenwinkel ECI ging op 14 januari failliet. Sindsdien was de webwinkel met meerdere partijen in gesprek over een overname. Novamedia is eigenaar van enkele loterijformats, zoals die van de Nationale Postcode Loterij.

ECI werd in 1967 opgericht om meer mensen aan het lezen te krijgen en te houden. In 2010 maakte het bedrijf een doorstart nadat het bijna failliet ging. Vanaf toen leverde ECI niet alleen meer aan leden, iedereen kon er producten bestellen.