Opnieuw afgebroken cruise om buikgriep passagiers

Zondag moest een ander cruiseschip, de Explorer of the Seas, zijn reis afbreken na een uitbraak van het norovirus. Foto Reuters / Eduardo Munoz

Aan boord van de Caribbean Princess van Princess Cruises is buikgriep uitgebroken. Zeker 162 passagiers en elf bemanningsleden zijn ziek, meldt CNN. De reis wordt afgebroken, volgens Princess Cruises niet door de virusuitbraak maar door weersvoorspellingen dat er dichte mist op komst is. Het is het tweede Amerikaanse cruiseschip in een week dat getroffen wordt door een virus.

Het schip komt vandaag in Houston aan, daar zal een dag eerder dan gepland de zevendaagse cruise eindigen. Medewerkers van het Amerikaanse centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) zullen eerst aan boord van het schip gaan om de uitbraak te onderzoeken en te kijken om welk virus het gaat. Mogelijk is het norovirus de boosdoener. Symptomen daarvan zijn overgeven en diarree, en het virus kan zich snel verspreiden op een plek met veel afgesloten ruimtes, zoals een cruiseschip.

Afgelopen zondag moest een ander Amerikaans cruiseschip in de Caraïben zijn reis ook al voortijdig staken. Honderden mensen aan boord waren ziek geworden. Ruim zevenhonderd opvarenden, onder wie bijna vijftig bemanningsleden, kampten met maag- en darmproblemen: het hoogste aantal zieken op een cruiseschip in twintig jaar. Ook hier ging het om het norovirus, is inmiddels bevestigd.

    • Anouk van Kampen