kort

‘Court shoes’ van de Britse modeontwerpster Vivienne Westwood.

Museum //

Kunsthal Rotterdam heropent na renovatie

De Kunsthal in Rotterdam gaat morgen na een renovatie van zeven maanden weer open. Het museum heropent met een tentoonstelling over het design van de damesschoen vanaf 1900. De renovatie werd uitgevoerd door het bureau van Rem Koolhaas, het Rotterdamse OMA. Het pand is nu beter beveiligd, energiezuiniger en heeft een nieuwe ingang. Directrice Emily Ansenk liet aan RTV Rijnmond weten dat de geruchtmakende kunstroof in oktober 2012, waarbij zeven beroemde schilderijen verdwenen, niet de directe aanleiding was voor de renovatie.

Reclamerel //

Scarlett Johansson weg bij Oxfam

Actrice Scarlett Johansson is opgestapt als ambassadrice van de hulporganisatie Oxfam na kritiek over haar optreden in een reclame voor SodaStream. Dit frisdrankmerk heeft een fabriek in een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanover. Oxfam is tegen de handel van producten die uit deze ‘illegale gebieden’ afkomstig zijn. De commercial raakte daarnaast om nog een andere reden in opspraak. Hij zou uitgezonden worden tijdens de veelbekeken Super Bowl, maar een paar dagen geleden deed de organisatie de reclame in de ban vanwege het laatste zinnetje: „Sorry Coke en Pepsi.” Dit omdat Pepsi een van de belangrijkste sponsors van de Super Bowl is.

Carrièreswitch

Peter R. de Vries, spelersmakelaar

Oud-misdaadverslaggever Peter R. de Vries is met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement begonnen. De Vries wil sporters, met name voetballers, begeleiden bij transfers en het afsluiten van contracten. De Vries en zijn zoon hebben vorig jaar hun diploma voor spelersmakelaar behaald. Keizer, de 70-jarige voormalig linksbuiten van Ajax, zal fungeren als technisch directeur en adviseur van spelers en clubs. De Vries kan zich voorstellen dat zijn stap voor veel mensen als een verrassing komt. „Maar de mensen die mij goed kennen, weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben”, aldus het persbericht.

    • Novum
    • NRC
    • Ap