Voor WK in Den Haag zijn al 100.00 kaarten verkocht

De Nederlandse hockeysters beginnen hun WK in Den Haag op zaterdag 31 mei tegen Japan. De mannen ontmoeten een dag later Argentinië in hun eerste wedstrijd.

Het wedstrijdschema van het WK, dat in het voetbalstadion van ADO Den Haag wordt gehouden, werd vanochtend bekendgemaakt. Vier maanden voor het toernooi zijn al 100.000 toegangskaarten verkocht. Dat is de helft van alle kaartjes, zei KNHB-directeur Johan Wakkie vanmorgen.

De Nederlandse vrouwen, olympisch kampioen van 2008 en 2012, spelen in groep A met Japan, België, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Korea. In groep B spelen wereldkampioen Argentinië, Duitsland, China, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

De Nederlandse mannen komen op het WK uit in groep B met olympisch kampioen Duitsland, Argentinië, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Het duel tegen Duitsland staat op de agenda voor vrijdag 6 juni, 19.45 uur. In groep A zitten wereldkampioen Australië, Engeland, België, India, Maleisië en Spanje.

In de groepsfase, van 31 mei tot en met 10 juni, worden elke dag zes wedstrijden gespeeld: de eerste begint om 10.30 uur, de laatste om 19.45 uur.

De beste twee landen van elke groep gaan naar de halve finales. De vrouwenfinale wordt gespeeld op zaterdag 14 juni om 15.15 uur, de mannenfinale op 15 juni, ook om 15.15 uur.

De laatste keer dat het WK in Nederland werd gehouden was in 1998, in het stadion van FC Utrecht. De Nederlandse mannen werden daar voor het laatst wereldkampioen, de vrouwen verloren de finale van Australië.

In het stadion van ADO Den Haag kunnen tijdens het WK 15.000 toeschouwers plaatsnemen. Ernaast wordt een tijdelijk stadion gebouwd dat plaats biedt aan 5.000 kijkers.