Feyenoord en Vitesse delen de punten in Rotterdam

Graziano Pelle van Feyenoord na een gemiste kans tegen Vitesse. Foto ANP / Olaf Kraak

Feyenoord en Vitesse hebben vrijdag in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld. Feyenoord-spits Graziano Pellè opende in de eerste helft de score in de topper. Guram Kashia trok de stand kort na rust weer gelijk.

Koploper Ajax kan de voorsprong op Vitesse zondag op bezoek bij FC Utrecht verruimen tot vier punten. Feyenoord staat met 37 punten, zes minder dan Ajax, gedeeld derde met FC Twente, dat zondag SC Cambuur ontvangt.

Tamme eerste helft

In een wat tamme eerste helft kwamen beide ploegen tot de nodige kansen. Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena schoten voor Feyenoord naast het doel, terwijl Davy Pröpper twee keer zonder resultaat het Rotterdamse doel onder vuur nam. Pellè opende, op aangeven van Boëtius, de score in de 39e minuut met een knappe kopbal.

Kashia zette Vitesse in de amusantere tweede helft snel op gelijke hoogte na een voorzet van Renato Ibarra. De Georgiër bleek na 57 minuten in de lucht beter dan Stefan de Vrij en plaatste de bal met zijn hoofd in de hoek van de goal.

Ontsnapt aan rode kaart

Chelsea-huurling Bertrand Traoré schoot Vitesse met een bekeken poging een kwartier later bijna naar een voorsprong. Christian Atsu en Kelvin Leerdam kwamen vervolgens in de slotfase nog dicht bij de winnende treffer voor de Arnhemmers.

Het slotakkoord was echter voor Feyenoord. Vilhena schoot de ploeg van Ronald Koeman in blessuretijd bijna naar de zege. De poging van de 19-jarige middenvelder werd echter geblokt door een Vitesse-speler.

Bruno Martins Indi was in de tweede helft ontsnapt aan een rode kaart. De Feyenoord-verdediger ging met beide benen op Ibarra staan, maar de scheidsrechter bestrafte hem niet. (Novum)