Zwemkampioen Ian Thorpe opgenomen in afkickkliniek

Ian Thorpe in 2012. Foto AFP / David Mariuz

Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe is opgenomen in een afkickkliniek in Sydney. Dat hebben Australische media donderdag gemeld. De Australiër kampt met een depressie en een alcoholverslaving.

Thorpe woonde de afgelopen anderhalf jaar in Zwitserland. In december keerde hij terug in Sydney om de kerstdagen met zijn familie door te brengen.

De oud-olympiër onthulde vorig jaar in zijn autobiografie dat hij al een groot deel van zijn leven kampt met een terugkerende depressie.

Thorpe maakte in 2011 zijn rentree in de hoop zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Daar slaagde hij niet in. In januari vorig jaar liet hij nog weten zich op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 te willen richten, maar ontbrak vervolgens op de startlijsten voor de benodigde kwalificatiewedstrijden. (Novum)