Winter voorbij

Na morgen is het korte winterse intermezzo van de laatste dagen voorbij en zitten de temperaturen weer in de lift. Vanavond is het in het zuidwesten bewolkt, in de rest van het land zijn er opklaringen. In de nacht klaart het op vanuit het zuiden bij minima tussen 2 graden in Zeeland en min 4 graden in Groningen. Vrijdag overdag schijnt de zon volop bij temperaturen tussen 3 en 7 graden. Onder invloed van een storing draait de wind van oost naar zuid en trekt hij iets aan. In de avond volgt vanuit het westen meer bewolking en in de nacht naar zaterdag gaat het regenen. Alleen in het uiterste noordoosten liggen de minima nog dichtbij het vriespunt. Zaterdag is het bewolkt en valt af en toe regen. Zondag blijft het echter droog met vooral in het westen wat zon. In het weekend liggen de maxima tussen 6 en 9 graden.