Nick & Simon verwarring

Nick en Simon zijn Nederlands populairste zangduo: eind vorig jaar stonden hun platen sinds 2006 onafgebroken in de Album Top 100. Maar wie Nick is en wie Simon blijft een bron van verwarring.

Zelf reageerden de Volendammers daar al eens op. „Ik luister gewoon naar allebei de namen”, zei Nick in 2010 tegen het weekblad Flair, en Simon: „Als ze me Nick noemen, zeg ik altijd: bijna goed”.

De Belgen hebben er ook moeite mee, nu ze daar populairder worden. Een Vlaamse tv-gids plaatste onlangs een foto van cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher die Nick en Siom persifleerden in Koefnoen, bij een tv-aankondiging van de echte Nick en Simon. De Volendamse zangers figureren regelmatig in tv-reclame voor de Nederlandse Spoorwegen, waarin gespeeld wordt met hun verwarring oproepende verschijning. Maar in het weekblad Donald Duck, onlangs gewijd aan Volendam en de muziekscène daar, kwam Goofy met een weetje dat de vraag moet beantwoorden: Wie is nou Nick en en wie is nou Simon? „De laatste letter van Nick is een ‘k’ […] en ‘k’ staat voor ‘kuif’ en ‘korter’ (korter dan Simon). En in Simon zit de letter ‘s’ en die staat voor ‘sluik haar’ – en dat heeft Simon.”

    • Paul Steenhuis