Veel meer drugsafval gevonden

Het aantal vondsten van drugsafval neemt sterk toe. In januari zijn 26 stortingen van grondstoffen voor synthetische drugs aangetroffen. Vorig jaar was er al ruim een verdubbeling tot 150. Dit blijkt uit door de landelijke politie verstrekte cijfers. Brabant gaat aan kop.

Ook worden steeds meer laboratoria voor synthetische drugs, zoals speed, gevonden. Vorig jaar was dat ruim de helft meer dan het jaar ervoor: 44.

Of het aantal laboratoria daadwerkelijk groeit of dat er alleen meer worden gevonden, is volgens de politie nog niet te zeggen. Maar gezien de toename van stortingen en inbeslagnames, en het aantal ontmantelde laboratoria „lijkt de productie inderdaad te stijgen”, zegt Neeltje Geldermans, landelijk officier van justitie voor synthetische drugs.

    • Arjen Schreuder