Rederij EVT mag van gerechtshof veerdienst blijven verzorgen

Een veerboot van Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) in de haven van Harlingen. Foto ANP / Robin Utrecht

De veerdienst Eigen Veer Terschelling (EVT) mag van en naar Terschelling blijven varen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Volgens het Hof is er te weinig overleg geweest, daarnaast zet het vraagtekens bij het verlies van rederij Doeksen.

Daarnaast moeten de Nederlandse Staat en Doeksen de proceskosten van EVT betalen, in totaal zo’n vierduizend euro. Vorige maand besloot de rechtbank in een kort geding nog dat de veerdienst moet stoppen per 1 februari. Dat kort geding volgde na het besluit van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur om de veerdienst naar het waddeneiland niet langer toe te staan.

Rederij Doeksen (TSM) heeft van de Staat de taak gekregen om de verbinding van Vlieland en Terschelling te verzorgen. EVT is medegebruiker. In 2012 is de Eigen Veerdienst gaan varen met een groter schip, waarmee het bedrijf zijn aandeel aanzienlijk heeft vergroot en waardoor Doeksen verlies is gaan lijden.

    • Nando Kasteleijn