Loos alarm bij InHolland Rotterdam na melding gewapende man

De locatie van InHolland in Rotterdam is vanavond ontruimd nadat een man met een wapen zou zijn gesignaleerd. Na een zoekactie van de politie in het gebouw aan de Posthumalaan blijkt er echter sprake te zijn van loos alarm.

Dat meldt RTV Rijnmond. Een arrestatieteam met kogelvrije vesten is eerder vanavond naar binnen gegaan; aangenomen werd dat de man een vuurwapen bij zich zou hebben.

Twitter avatar edwinvossen Edwin Vossen RT @RotterdamDB De politie doorzoekt het gebouw. Voor de leerlingen zit er weinig anders op dan afwachten. #InHolland http://t.co/8Fb5PQAwKT

De politie is rondom zes uur getipt dat er een man met een wapen rondloopt op de zesde verdieping van het complex. Buiten het gebouw hebben zich inmiddels meer meer dan honderd leerlingen en leraren verzameld. Tijdens de melding werd er een aantal examens en tentamens afgenomen.

Twitter avatar Spartaantje_Q Quincy van Dijk Tjaa en dan wordt je school uitgezet tijdens een toets omdat er een melding is van een wapen…. #InHolland

Rond acht uur bleek er echter niemand gevonden te zijn. De politie is nu op zoek naar degene die de politie tipte:

Twitter avatar mediatvnl MediaTV #Posthumalaan #InHolland Er heeft iemand gedreigd een vuurwapen te gebruiken als zijn tentamen niet zou lukken. Politie nam melding serieus.