Doven snelwegverlichting kost Rijkswaterstaat eenmalig 2,8 miljoen

Het doven van de verlichting op een deel van de snelwegen kost Rijkswaterstaat eenmalig 2,8 miljoen euro. Bij werkzaamheden aan snelwegen zonder licht moet de verlichting handmatig worden ingeschakeld. Dat kost 2 miljoen euro, bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan NRC na berichtgeving hierover in het Algemeen Dagblad.

Daar komt 0,8 miljoen euro bij voor een systeem dat de lichten op afstand bedienbaar maakt. Dat systeem is deze zomer klaar. Daarna vervallen de kosten van het handmatige inschakelen. Het doven van de verlichting moet tot en met 2020 34 miljoen euro opleveren. Dat gaat nog steeds lukken, aldus een woordvoerder.

Na 2020 kost de verlichting jaarlijks blijvend een half miljoen euro minder dan nu. Op een deel van de snelwegen wordt de verlichting tussen 23 uur en 05 uur gedoofd.

    • Arjen Schreuder