Amerikaanse economie groeit in vierde kwartaal met 3,2 procent

Foto ANP / Lex van Lieshout

De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van 2013 met 3,2 procent gegroeid. Dat meldt persbureau AP. De groei komt vooral door de verbeterde consumentenuitgaven tijdens de feestdagen.

Twitter avatar AP The Associated Press BREAKING: U.S. economy grew at 3.2 percent annual rate in Q4, boosted by best consumer spending in 3 years.

Economieredacteur Hanneke Chin-A-Fo over de cijfers:

“In het derde kwartaal van 2013 is er door bedrijven veel voorraad ingekocht, in de hoop dat consumenten in het vierde kwartaal - tijdens de feestdagen - meer zouden gaan uitgeven. Dat is gebeurd, waardoor de Amerikaanse economie opnieuw groeit.”

Gisteren kondigde de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank, al aan de geldkraan volgens plan weer iets meer dicht te draaien. Het maandelijkse bedrag aan steun wordt met nog eens tien miljard dollar verminderd tot 65 miljard. De reden is de aantrekkende Amerikaanse economie.

    • Nando Kasteleijn