Alternatieve Elfstedentocht afgelast vanwege hevige sneeuwval

Foto van de Alternatieve Elfstedentocht van vorig jaar. Foto ANP / Vincent Jannink

De Alternatieve Elfstedentocht, die morgen verreden zou worden op de Oostenrijkse Weissensee, is afgelast. De tocht was al een dag vervroegd vanwege de voorspellingen voor dit weekend, maar de “extreme weersomstandigheden” zorgen ervoor dat het ook morgen niet kan.

Twitter avatar WeissenseeNL AEW Wegens extreme weersomstandigheden is de Alternatieve Elfstedentocht morgen afgelast. Persbericht volgt later. #AEW14

Omdat voor zaterdag en zondag al veel sneeuwval verwacht werd, was de enige mogelijkheid nog om morgenochtend om 8.00 uur te beginnen met de tocht van bijna 200 kilometer (46 rondjes van 4,3 kilometer). Nu ook dat afgeblazen is, staat vast dat de wedstrijd dit jaar helemaal niet zal plaatsvinden.

Het is voor het eerst sinds 2007 dat de Alternatieve Elfstedentocht niet verreden kan worden.

    • Peter Zantingh