Volvo Ocean Race maakt tussenstop in Scheveningen

De Volvo Ocean Race, een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld, maakt volgend jaar een extra tussenstop in Scheveningen. Dat meldt de gemeente Den Haag.

Bij deze wedstrijd, die eens per drie jaar plaatsvindt, zeilen deelnemers in ongeveer acht maanden om de wereld. De komende wedstrijd begint in oktober in het Spaanse Alicante en gaat dan via tussenstops in onder meer Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, Nieuw-Zeeland, Brazilië en de Verenigde Staten, naar de eindstreep in het Zweedse Göteborg.

Nederland is de laatste stopplaats. De boten komen naar verwachting vrijdag 19 juni 2015 aan in de haven van Scheveningen. De volgende dag vertrekken ze weer in de volgorde van aankomst naar de finish.

Den Haag verwacht veel toeschouwers. Daarom worden er rond de haven verschillende activiteiten georganiseerd „voor een breed publiek”.

Er doet één Nederlands team mee aan de Volvo Ocean Race: Team Brunel van schipper Bouwe Bekking.