Winterse prik

Met een oostelijke wind stroomt koude lucht steeds verder het land binnen. Deze winterse prik lijkt echter van korte duur en het zuiden van Nederland krijgt er maar weinig van mee. Komende nacht vriest het in bijna het hele land. De temperaturen dalen in het noordoosten tot rond -7 graden, in het zuidwesten blijven ze rond het vriespunt. Morgen, donderdag, schijnt de zon geregeld. Vooral in het noorden en zuidwesten trekken ook wat wolkenvelden over. In Groningen blijft het de hele dag vriezen. In het zuiden wordt het nog 3 tot 6 graden. In de nacht naar vrijdag gaat het opnieuw vriezen. Overdag draait de wind naar het zuiden waarmee mildere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 4 tot 8 graden. Er zijn daarbij flinke perioden met zon. Het weekend verloopt mild met zaterdag enige regen.