Verse wrap tussen de koeienfoto’s

Sfeer

Het hoofdkantoor van transportbedrijf TNT Express is wit en licht. In de centrale hal staat een espressobar in de vorm van een ei, daarachter vind je het bedrijfsrestaurant. Horecapartner Vermaat gebruikt in dit bedrijf het cateringconcept REAL. Dat betekent niet alleen veel foto’s van koeien en Parmezaanse kaas, maar ook een assortiment dat voor 80 procent biologisch is. Het brood is van de hippe oerbakker Brood van Menno. We zitten op stoeltjes gemaakt van gerecyclede petflessen.

„Omdat dit het hoofdkantoor is, zitten er veel mensen met een goede baan, en die zijn vaak met hun gezondheid bezig”, vertelt horecamanager John Strating. „De maaltijdsalades zijn niet aan te slepen.”

Het assortiment is groot, met verschillende warme maaltijden (zalm, kip, biefstuk, pasta met garnalen), twee soepen, salades en belegde broodjes. Ook is er een wrap met coppa di parma, salade en Grana Padano – we besluiten die te nemen, met een pompoensoep en een fruitsmoothie. Een verse en lekkere lunch, vooral de wrap is erg goed. De soep had iets spannender gekund.

Reacties

„Ik neem altijd een maaltijdsalade”, vertelt HR-adviseur Bregje. „Wel jammer dat er soms aardappels enzo in zitten, die haal ik er dan uit. Ik wil een beetje letten op mijn koolhydraten.” Daar is jurist Anneke het mee eens: „Ja, ze zouden wel iets meer met de eettrends mee kunnen gaan. Met linzen, bijvoorbeeld. Maar over het algemeen is het lekker hoor, veel keus ook.” Jaime, commercieel analist: „En niet duur. Al kunnen de porties wel iets groter. Maar ja, ik kom uit Spanje; daar eten we ’s middags drie gangen.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers