Van Basten vertrekt na dit seizoen bij sc Heerenveen - ‘een verrassing’

Foto ANP / Catrinus van der Veen

Marco van Basten, oud-international en voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij sc Heerenveen. Dat meldt de club op zijn website. Van Basten verlengt zijn contract niet.

In een verklaring geeft de club aan dat er in de afgelopen tijd, op verzoek van Heerenveen, verschillende gesprekken zijn gevoerd tussen de clubleiding en Van Basten over het verlengen van zijn contract. De trainer gaf aan daar toch niet “het juiste gevoel” bij te hebben.

Het bestuur zegt zijn beslissing te betreuren, maar “vanzelfsprekend” te respecteren. Er worden geen mededelingen gedaan over de inhoud van de gesprekken, aldus de club.

Volgens sportredacteur Derk Walters komt zijn beslissing redelijk onverwacht:

“Zijn stap komt een beetje als een verrassing. Van Basten leek het aardig naar zijn zin te hebben bij de club. Zijn ploeg was net op stoom gekomen en staat keurig vijfde in de Eredivisie. Er was niet zoveel op aan te merken. Wel zijn er de laatste tijd bestuurlijke problemen geweest bij Heerenveen. Het kan zijn dat Van Basten behoefte heeft aan een bestuurlijk stabielere club.”

Van Basten trad in februari 2012 aan bij de club.

Nog niet zo lang geleden, begin december vorig jaar, gaf de hoofdtrainer aan tevreden te zijn bij de club en geen plannen te hebben om weg te gaan:

    • Nando Kasteleijn