‘Procedure gestart om Schumacher uit coma te halen’

Een boodschap op de racewagen van Formule 1-coureur Lewis Hamilton aan Michael Schumacher: 'Keep Fighting Michael' tijdens een trainingssessie op het circuit in het Spaanse Cadiz.
Een boodschap op de racewagen van Formule 1-coureur Lewis Hamilton aan Michael Schumacher: 'Keep Fighting Michael' tijdens een trainingssessie op het circuit in het Spaanse Cadiz. Foto EPA / Roman Rios

Artsen van het universiteitsziekenhuis in Grenoble hebben een procedure in gang gezet om voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen. Dat heeft de Franse sportkrant L’Équipe vandaag gemeld. Precies een maand geleden liep de Duitser ernstig hersenletsel op doordat hij tijdens het skiën in de Franse Alpen met zijn hoofd op een steen viel.

De Franse neuroloog Jean-Luc Truelle zegt in de Franse krant dat vier weken de maximale termijn is om een patiënt in kunstmatige coma te houden. Eerst zullen Schumachers behandeld artsen proberen om hem te laten reageren op eenvoudige bevelen, zoals het openen en sluiten van de ogen.

Het beëindigen van de kunstmatige coma zegt nog niets over een verbetering in de toestand van de 45-jarige oud-coureur. Volgens Truelle is het pas na enkele jaren vast te stellen wat de volledige schade van hersenletsel is.

Schumacher is recordkampioen in de Formule 1, in totaal werd hij zeven keer wereldkampioen. Twee jaar geleden beëindigde hij zijn carrière. De coureur was enkele meters buiten de piste toen hij op 29 december ten val kwam. Hij raakte met zijn ski een steen, raakte uit balans en viel met zijn hoofd op een andere steen. Sinds hij in het ziekenhuis ligt, is hij al twee keer geopereerd.