Dit is een artikel uit het NRC-archief

Verkeer en infrastructuur

Opnieuw chemisch afval gevonden in Limburg

Foto ANP / Marcel van Hoorn

Er zijn vanochtend tussen Geulle en Elsloo in Limburg vaten met chemisch afval gevonden. Dat bevestigt de politie aan nrc.nl. Het gaat om vier vaten van ieder tweehonderd liter en drie kleinere vaten van ieder twintig liter. Een van de vaten is helemaal leeggelopen.

Volgens een woordvoerder van de politie is de kans groot dat het gaat om drugsafval. Het afval uit het leeggelopen vat is mogelijk terechtgekomen in het Julianakanaal, dat wordt momenteel onderzocht.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Vaten met #chemisch afval gevonden in #Meerssen aan de OostelijkeKanaalweg / Urmonder Parallelweg (#Stein), een vat leeggelekt.

Het is niet de eerste keer dat er vaten met chemisch afval worden gevonden in Limburg. Op 11 januari werden er in de omgeving van Venlo op vier plekken ook tonnen met chemisch afval gevonden.

Volgens de woordvoerder bestaat er geen verband tussen de vondsten. Wel lijkt het erop dat de productie van synthetische drugs steeds meer plaatsvindt in de zuidelijke provincies waardoor er daar meer afval wordt gevonden.

Het afval is in deze omgeving gevonden: