Nederlands zaalvoetbalteam begint op EK met fors verlies

Het Nederlandse zaalvoetbalteam is het Europees Kampioenschap slecht begonnen. De mannen van bondscoach Marcel Loosveld verloren in Antwerpen met 7-1 van Rusland, een van de grote favorieten voor de eindzege. Bij rust stond het al 4-0 voor de Russen. Van een spannende wedstrijd was geen moment sprake.

Voormalig Ajax-jeugdspeler Mohamed Attaibi redde nog wel de eer voor Nederland door te scoren. Door de verloren wedstrijd wordt het een lastige opgave voor de mannen van bondscoach Marcel Loosveld om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het sterke Portugal is morgenavond de tegenstander in de volgende en laatste poulewedstrijd. Bij Portugal bestaat de selectie voornamelijk uit fullprofs. Alleen de eerste twee teams uit de groep plaatsen zich voor de volgende ronde.

Loosveld was na afloop erg teleurgesteld. „Hier hebben we niet al die tijd zo hard voor gewerkt”. Volgens hem waren een aantal doelpunten „te voorkomen” geweest.

Voorafgaand aan het toernooi verklaarde de bondscoach al dat er meer in het zaalvoetbal geïnvesteerd moet worden om mee te doen met de wereldtop. Verder zei hij dat het EK voor een deel van de spelers nog te vroeg komt. De selectie van het Nederlandse zaalvoetbalteam bestaat vooral uit jonge spelers.

Ook gastland België is het EK dramatisch begonnen. Het team verloor gisteren met 6-1 van Roemenië. Titelverdediger Spanje speelt vanavond zijn eerste wedstrijd, tegen Kroatië. De eindstrijd staat gepland op zaterdag 8 februari in het sportpaleis in Antwerpen. Het is voor het eerst sinds 2005 dat het Nederlandse zaalvoetbal team weer meedoet aan het EK. Oranje plaatste zich afgelopen najaar door winst op Bosnië. Het beslissende doelpunt viel toen in de voorlaatste minuut. Het EK in Antwerpen is te volgen op Eurosport.