Mr. Spock als je opa

Lezen// Twitter Star trek Tweets @GeorgeTakei, @SirPatStew, @TheRealNimoy

Acteurs die in de sciencefictionserie Star Trek hebben gespeeld, doen het goed op sociale media. George Takei (76) is een internetfenomeen met miljoenen volgers op Facebook, de foto’s van Sir Patrick Stewart (73) op Twitter zijn aandoenlijker dan lolcats. En Leonard Nimoy? Die steekt zijn twee hierboven genoemde collega’s naar de kroon als het gaat om leukste Star Trekker op internet. Nimoy, in de serie Mr. Spock, bood zich op 15 januari aan als honorair grootvader aan alle mensen die het maar wilden. De 82-jarige acteur schreef trots te zijn op zijn kleindochter die een webshop runt met aan hem gelieerde koopwaar en realiseerde zich dat niet iedereen zijn grootouders kent. Daarom liet hij weten die digitale rol voor iedereen op zich te willen nemen. Zijn gebaar werd door duizenden geretweet.