kort

foto anp

VN

Veiligheidsraad stemt in met EU-missie CAR

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisteren ingestemd met de inzet van een Europese troepenmacht in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Vorige week werd al bekend dat de Europese Unie militairen naar de CAR wil sturen om te helpen het geweld in het land te bedwingen en burgers te beschermen. Frankrijk heeft al 1.600 militairen in de CAR gelegerd. In de resolutie die de Veiligheidsraad aannam, wordt ook gedreigd met sancties tegen mensenrechtenschending. Het geweld tussen christenen en moslims in het land heeft al aan meer dan duizend mensen het leven gekost. Bijna een miljoen mensen zijn gevlucht.

Uitspraak

Weer flinke tik op vingers Moszkowicz

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz is gisteren opnieuw op de vingers getikt. De Amsterdamse Raad van Discipline acht bewezen dat Moszkowicz als advocaat van Estelle Cruijff onder meer financiële afspraken niet goed heeft vastgelegd, onnodige kosten maakte en naar de media stapte zonder toestemming van Cruijff. Moszkowicz wordt daarom een maand van het tableau geschrapt. De maatregel is puur symbolisch, omdat Moszkowicz vorig jaar april al definitief werd geschrapt. Moszkowicz stond Cruijff bij toen ze moest getuigen in de zaak tegen haar vriend Badr Hari.

Advies

‘Herhaling tragiek arbeidsmigratie dreigt’

Werkgevers en overheid moeten meer investeren in de sociaal-economische integratie van Bulgaren en Roemenen, anders zou de ‘tragiek van de arbeidsmigratie’ zich kunnen herhalen. Dat schrijft de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een rapport. Volgens de Raad zal een deel terugkeren naar het land van herkomst, maar moet de maatschappij er ook rekening mee houden dat een deel in Nederland blijft. Het is „zeer goed denkbaar” dat dit alleen de laagopgeleide arbeidsmigranten zijn. Scholing, taaltraining en arbeidsmarktbegeleiding kunnen volgens de Raad problemen voorkomen.

    • Novum
    • NRC
    • Ap