Ik wil culturele uitjes niet missen

‘Jarenlang werkte ik in vaste dienst voor verschillende bedrijven. Zo heb ik als adviseur, leidinggevende en projectleider bij onder meer adviesbureau Pentascope, het ministerie van Sociale Zaken en het Rotterdamse vervoersbedrijf RET gewerkt. Ik heb een technische opleiding gevolgd en heb zodoende veel kennis van zowel fysieke als digitale techniek.

„Over mijn werk voor de overheid zei mijn baas: we gaan de wereld verbeteren! In de praktijk kwam daar helaas weinig van terecht. Dat was teleurstellend. Twee jaar geleden besloot ik daarom als zelfstandig schrijver aan de slag te gaan.

„Ik ben in 2005 begonnen met het schrijven van romans. Het was mijn hobby, het lukte me echter niet ervan rond te komen. Als snel zag ik dat dit het niet was. Via een oud-collega kon ik voor het ministerie van Sociale Zaken een toekomstperspectief schrijven over de arbeidsmarkt. Dat was erg leuk. Ik houd me sindsdien vooral bezig met interne communicatie voor projecten bij bedrijven als KPN. Daarnaast heb ik De Blogbijbel geschreven en geef naar aanleiding daarvan blogworkshops op scholen en aan accountantsbureaus. Ik verdien hiermee 1.113 euro netto per maand.

„Het werk als zelfstandige bevalt heel goed. Ik had het veel eerder moeten doen, ik dacht alleen altijd dat ik geen ondernemer was. Pas toen ik er een cursus voor ging doen zag ik het licht. Het is een bevrijding van het saaie kantoorbestaan. Ik ben nu bij wijze van spreken vierentwintig uur per dag leuke dingen aan het doen.”