Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Naar vogelmarkt om kuikens te ruimen na besmetting met vogelgriepvirus

Medewerkers van de lokale gezondheidsdienst gaan naar een vogelmarkt in Hongkong. In de stad werden gisteren 20.000 kuikens geruimd, nadat de Chinese autoriteiten in het oosten van het land de handel in levend pluimvee hadden verboden. Aanleiding is een toename van het aantal mensen dat is besmet met het vogelgriepvirus H7N9. Tot dusverre zijn twee mensen aan het ook voor mensen gevaarlijke virus bezweken. De import van kippen uit de naburige provincie Guangdong is voor drie weken stilgelegd, omdat daar in enkele kuikens het virus was aangetroffen. In Hongkong zit de schrik er nog altijd danig in nadat de stad in 2003 was getroffen door het SARS-virus, dat longziektes kan veroorzaken.