Hoe kwam-ie tot stand?

Lezen // Twitter stap voor stap meekijken met state of the union @Whitehouse

De gelauwerde serie The West Wing gaf ons van 1996 tot 2006 een vrij realistisch kijkje in de wereld binnenin het Witte Huis. Bedenker Aaron Sorkin maakte van de droogste bestuurlijke procedures in Washington intense nagelbijters. Ook de afleveringen die draaiden om het schrijven van de State of the Union, waren parels. Sinds vorige week woensdag krijgen de volgers van het Witte Huis op Twitter en Instagram dit schrijfproces opnieuw van dichtbij te zien – dit keer in het echt. De belangrijkste betrokkenen bij het opstellen van de toespraak, onder anderen hoofdspeechschrijver Cody Keenan, namen de afgelopen dagen het Instagram- account @Whitehouse over om het proces in beeld te brengen. Volgers zagen onleesbare kladversies, ontmoetingen met president Obama en veel koffie voorbij- komen. Het resultaat werd gisteren voorgelezen.