De Thaise premier krijgt weer haar zin in beeld

Foto Wally Santana/AP

De Thaise premier Yingluck Shinawatra vertrekt in haar auto na een voor haar succesvol verlopen bijeenkomst met de verkiezingsraad in Bangkok. Daar viel de beslissing dat de parlementsverkiezingen van komende zondag alsnog doorgaan, terwijl de raad had aangedrongen op uitstel. De verkiezingsraad is bang dat er niet genoeg mankracht en voorzieningen zijn om de verkiezingen in het hele land eerlijk te laten verlopen. Regeringsbeambten beschuldigen de verkiezingsraad ervan partij te kiezen tegen Yinluck.

Al maanden zijn er in de Thaise hoofdstad protestacties gaande tegen de zittende regering. De demonstranten eisen Shinawatra’s directe aftreden, omdat haar familie de macht in handen heeft en houdt. De vorige Thaise premier Thaksin Shinawatra is de oudere broer van de huidige premier.

Sinds de protesten eind november begonnen, vielen er 10 doden en zijn 577 mensen gewond geraakt.