Cijfers Facebook boven verwachting, ‘mijlpaal’ op mobiel gebied

Foto Reuters/ Eric Thayer

De inkomsten van Facebook zijn in het laatste kwartaal van vorig jaar met 63 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Het grootste sociale netwerk ter wereld zag zijn inkomsten stijgen van 1,59 miljard dollar naar 2,59 miljard. Dat is meer dan analisten hadden verwacht, meldt persbureau AP. Voor het eerst kwam meer dan de helft van de advertentie-inkomsten uit mobiel.

53 procent van de advertentie-inkomsten komt nu van mobiele apparaten. Een jaar eerder was dit nog maar 23 procent. Technologiewebsite Techcrunch noemt het een “mijlpaal”:

“Terwijl velen verwacht hadden dat het mobiele tijdperk Facebook de das om zou doen, heeft het bedrijf voor een opvallende wending gezorgd aan de zakelijke kant om zo zijn voordeel te halen uit het nieuwe medium, waar andere bedrijven dat niet konden. Omdat gebruikers zo veel tijd besteden in de nieuwsfeed van Facebook en het bedrijf zo veel weet van de gebruiker, kan het voor gerichte, relevante, full screen-advertenties zorgen die voor goede inkomsten zorgen.”

Nettowinst ruim half miljard

De totale nettowinst van Facebook in het afgelopen kwartaal kwam uit op 523 miljoen dollar, dat is 20 cent per aandeel. Vorig jaar was dit respectievelijk 64 miljoen dollar en 3 cent per aandeel. Het aandeel van het sociale netwerk stond 7 procent in de plus na de bekendmaking en is nu ruim 57 dollar waard.

In totaal is het aantal maandelijkse gebruikers ook gestegen het afgelopen kwartaal, tot 1,23 miljard. Een jaar eerder waren dit nog 1,06 miljard.