Misdaad bestrijden in NYC

Bill Bratton is er klaar voor om opnieuw de misdaad in New York te bestrijden. Op 2 januari werd hij ingezworen als politiecommissaris van het grootste gemeentepolitiecorps van de Verenigde Staten. Het duurde echter nog 21 dagen voordat Bratton zijn opwachting maakte op Twitter. Daar wil hij naar eigen zeggen een ‘goede relatie’ aangaan met zijn volgers. Bratton staat bekend om zijn introductie van CompStat in 1994 toen hij voor de eerste keer politiecommissaris van New York was. Dit was een belangrijke innovatie die criminaliteitsbestrijding mogelijk maakte op basis van statistische data. Onder Brattons leiding werd de metropool schoner en veiliger. Hiermee stond hij paradoxaal genoeg ook aan de wieg van het controversiële discriminerende stop-and-frisk-beleid onder burgemeester Michael Bloomberg, schrijft The Guardian. Nieuwe burgervader Bill de Blasio – en sinds het begin van dit jaar werkgever van Bratton - voerde hier een hevige campagne tegen.