Mag ik jouw digitale opa zijn?

Acteurs die in de science fiction-serie Star Trek hebben gespeeld, doen het goed op social media. George Takei (76) is een internetfenomeen met miljoenen volgers op Facebook, de foto’s van Sir Patrick Stewart (73) op Twitter zijn aandoenlijker dan lolcats. En Leonard Nimoy? Die steekt zijn twee hierboven genoemde collega’s naar de kroon van leukste Star Trekker op internet. Nimoy, die in de serie Mister Spock speelde, bood zich op 15 januari aan als honorair grootvader aan alle mensen die het maar wilden. De 82-jarige acteur was in een sentimentele bui. Nimoy schreef trots te zijn op zijn kleindochter die een webshop runt met aan hem gelieerde koopwaar en realiseerde zich dat niet iedereen zijn of haar grootouders kent. Daarom gaf hij aan voor iedereen die digitale rol op zich te nemen. Zijn gebaar werd door duizenden geretweet. Sindsdien schrijft Nimoy regelmatig over het grootvaderschap en zijn eigen grootouders.