Topless op Empire State

Foto Allen Henson
Foto Allen Henson

Amerikaanse toestanden! Het management van het Empire State Building in New York claimt 1,1 miljoen dollar (800.000 euro) van fotograaf Allen Henson. In augustus vorig jaar schoot Henson foto’s van het model Shelby Carter, terwijl zij topless poseerde op het observation deck op de 86ste verdieping van het Empire State Building. Op het moment van de fotosessie stond het deck vol toeristen. Toen Henson zijn foto’s via sociale media verspreidde, diende het Empire State in januari van dit jaar de aanklacht in. Volgens het management tast Henson het imago van het gebouw aan, dat bekend moet staan als een veilige en plezierige toeristenattractie voor families met kinderen. Henson reageert verbijsterd op de claim. Volgens de fotograaf was niemand op die bewuste dag geschokt door de borsten van mevrouw Carter. „Ze heeft mooie borsten, maar de mensen keken vooral naar het uitzicht”, aldus Henson in de New York Daily News. Het lijkt er overigens op dat het Empire State Building fotomodel Shelby Carter buiten schot laat. Dat is opvallend, want het zijn háár borsten die voor alle ophef zorgen.