Grote verschillen

De komende dagen stroomt koude lucht Nederland binnen en deze keer lijkt het zich niet te beperken tot het noordoosten. Deze dinsdagavond wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de oostelijke helft van het land komt het in de nacht op veel plaatsen tot vorst. Het westelijk deel blijft veelal boven nul.

Woensdag stroomt vanuit het noordoosten koude lucht langzaam het land in. Dit zorgt voor grote verschillen in de maximumtemperatuur. In Groningen blijft het de hele dag vriezen terwijl het in het zuiden nog rond 5 graden wordt. Wel is het vrijwel overal droog. In de nacht naar donderdag gaat het overal licht tot matig vriezen. Overdag schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur tot -3 graden in het noordoosten en tot 2 graden boven nul in het zuiden van het land.