Berichtje leeft 60 seconden

Crumble Messenger moet de nieuwe Snapchat worden. Dat probeert hemelbestormer en ontwikkelaar PhoneZoo door de gebruikers meer snelheid te geven in hun interactie. Berichten of foto’s die zij elkaar sturen blijven maar 60 seconden beschikbaar, waar dit bij Snapchat tot 24 uur kan. Daarna verdwijnen foto’s en updates voor altijd; ongeacht of ze geopend zijn of niet. Crumble Messenger is sinds vorige week beschikbaar voor zowel iOS als Android. De interface is simpel: in het blauwe beginscherm maakt men rechts bovenin een chat - ofwel een zogeheten ‘Crumble’ - aan. Gebruikers nodigen vrienden gemakkelijk uit voor een gesprek, via sms, mail en social media. Foto’s worden via de app gemaakt en gedeeld. Het doorsturen van flauwe geluiden als windjes en applaus kan ook, maar dat is niet bepaald een toevoeging. Crumble Messenger ziet er goed uit, maar voor drukke mensen is de snelheid van de app het grootste struikelblok.