Bandjes spotten

Lezen // Muziekrecensies Muzify www.muzify.nl

Aan muziekminnende adolescenten geen gebrek, zo bewijst de website Muzify (‘van jongeren, voor jongeren’). 27 leden recenseren concerten, kondigen nieuwe albums aan en spotten nog onbekende bandjes. Het zwaartepunt ligt bij pop, rock, electro, indie en hiphop, maar ook liefhebbers van andere genres hoeven zich niet achtergesteld te voelen. Via Twitter en Facebook houden ze de laatste updates van de grote festivals bij. Zelfs als je niet houdt van lezen over muziek, biedt Muzify uitkomst. Onder het kopje ‘Playlist’ vind je een uitgebreid aanbod aan luistermateriaal, gesorteerd in categorieën als ‘Keihard Gitaargeweld’ en ‘Festival Anthems’. Muzify is de moeite waard om in de gaten te houden. Is het niet om de muziek die wordt gepromoot en gerecenseerd, dan wel om de prettig leesbare stijl van de redacteuren.