115 meesterwerken in één

Liefhebbers van klassieke schilderijen als Venus van Urbino van Titiaan doen er goed aan de korte film Beauty te kijken. Hierin verwerkte de Italiaanse experimentele animator Rino Stefano Tagliafierro 115 wereldberoemde schilderijen tot één bewegend beeldmozaïek. Beauty doorloopt in chronologische volgorde belangrijke levensthema’s uitgebeeld door de geschilderde karakters. De film begint lichtvoetig met beelden van jeugd en onschuld en eindigt in verdriet, ouderdom en uiteraard de dood. „Klassieke kunst maakte altijd al de meest intense emoties in mij los”, vertelt Tagliafierro in een interview aan designblog FastCompany. Met behulp van animatietechnieken bracht de Italiaan de statische kunst in beweging, wat een spookachtig realisme als resultaat heeft. Deze acht minuten durende ode aan de „kunst en haar ontwapende schoonheid” zoals de animator het zelf omschrijft, is een kunstwerk op zichzelf.