Wereldbeker Van der Haar

Lars van der Haar
Lars van der Haar Foto AFP

Lars van der Haar heeft voor de eerste keer in zijn carrière de wereldbeker bij het veldrijden gewonnen. Bij de zevende en laatste wedstrijd van het seizoen volstond in het Franse Nommay een vierde plek voor de 22-jarige Nederlands kampioen veldrijden. De Belg Tom Meeusen won de etappe. Na Richard Groenendaal, nu de ploegleider van Van der Haar, en Adri van der Poel is Van der Haar de derde Nederlander die beslag weet te leggen op de hoofdprijs in de sport die van oudsher gedomineerd wordt door Belgen. Van der Haar legde eerder in het seizoen met drie overwinningen de basis voor zijn leidende klassementspositie. Daardoor volstond een plek bij de toptwintig in de laatste wedstrijd voor de overwinning. Van der Haar geldt volgende week als een van de grote kanshebbers voor de wereldtitel op de wereldkampioenschappen in eigen land, in het Noord-Brabantse dorp Hoogerheide. Bij de vrouwen was Marianne Vos weer eens oppermachtig. Ze won de wedstrijd in Frankrijk met ruim anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee. Mathieu van der Poel werd bij de beloften tweede in de wereldbekerwedstrijd. Na een duel dat de gehele wedstrijd duurde, moest hij het afleggen tegen de Belg Wout van Aert. (NRC)