Opinie

    • Ik

Prettige dag

Groningen, ergens tussen het Centraal Station en het centrum. Een dakloze vrouw zit op de stoep met een kartonnen bord in haar hand en een bakje kleingeld voor zich. „Een prettige dag gewenst nog”, roept ze naar iedereen die haar haastig voorbijloopt. Ik zie niemand haar iets geven. Als ik langsloop, zet ik een lichte

Groningen, ergens tussen het Centraal Station en het centrum. Een dakloze vrouw zit op de stoep met een kartonnen bord in haar hand en een bakje kleingeld voor zich. „Een prettige dag gewenst nog”, roept ze naar iedereen die haar haastig voorbijloopt. Ik zie niemand haar iets geven. Als ik langsloop, zet ik een lichte versnelling in en doe ik alsof ik haar niet zie.

„U een iets minder prettige dag gewenst”, hoor ik achter me. Beschaamd loop ik verder.

Joost Krijnen

    • Ik