Mark Misérus wint Hard Gras Prijs met artikel over doping

Volkskrant-journalist Mark Misérus heeft vanavond de Hard Gras Prijs voor het beste sportjournalistieke artikel van 2013 gewonnen. Dat meldt voetbaltijdschrift Hard Gras op Twitter. Misérus won de prijs voor zijn artikel in de Volkskrant ‘Bloedzakken voor Rabo’s kopmannen’.

Misérus won met zijn stuk ‘Bloedzakken voor Rabo’s kopmannen’.
Misérus won met zijn stuk ‘Bloedzakken voor Rabo’s kopmannen’. Foto EPA / Olivier Hoslet

Volkskrant-journalist Mark Misérus heeft vanavond de Hard Gras Prijs voor het beste sportjournalistieke artikel van 2013 gewonnen. Dat meldt voetbaltijdschrift Hard Gras op Twitter.

Twitter avatar Hardgras1 Hard gras De winnaar is… Mark Misérus! Hard gras-prijs 2013! Gefeliciteerd.

Misérus won de prijs voor een artikel over dopingonthullingen in de Volkskrant. Hoewel de uitgever van Hard Gras op zijn website meldt dat het om het stuk ‘Doping werd getolereerd in de Raboploeg’ (2012) gaat, heeft Misérus met zijn stuk ‘Bloedzakken voor Rabo’s kopmannen’ uit 2013 gewonnen. Het stuk gaat over de bloedzakken die Stefan Matschiner de kopmannen van Rabobank in drie jaar Tour de France bezorgde.

Misérus kreeg de prijs uitgereikt door Ronald de Boer. Normaliter worden drie artikelen genomineerd voor de prijs van het voetbaltijdschrift, maar het niveau van de inzendingen was zo hoog dat er dit jaar vijf genomineerden waren: NRC’s Peter Zantingh met zijn multimediale productie ” De dag dat Berry van Aerle Europees kampioen werd’ ; Dennis Boxhoorn met zijn stuk voor Vrij Nederland ‘Adrienne Herzog, de atlete en de doping-mails’ ; Bram Loggers stuk voor De Groene Amsterdammer ‘De nieuwe Kuip is bijna rond’ ; Wiep Idzenga die voor voor wielertijdschrift De Muur het verhaal ‘Eddy Merckx en Luis Ocaña: een nooit voltooide symfonie’ schreef, en Misérus, die de prijs dus in de wacht sleepte.

Lees hier alle stukken terug die vanavond kans maakten op de Hard Gras Prijs.