Kou komt toch

Dagenlang probeert de vrieskou al vanuit Duitsland ons land binnen te dringen. De intocht van de kou werd telkens geblokkeerd door zachte lucht die vanuit het westen een groot deel van het land innam. Dit leverde alleen winterse omstandigheden op in het noordoosten van het land. Op de Atlantische Oceaan vormt zich echter een kleine depressie, die in de loop van de week, via Frankrijk, ten zuiden van ons langs koerst. Vanaf morgen krimpt de wind naar oostelijke richtingen.

Dinsdag is het bewolkt, maar blijft het op een enkele regenbui na droog. Het wordt 4 graden in Groningen tot 6 in Zeeland. De Duitse vrieskou stroomt vanaf woensdag ons land binnen en kan doordringen tot in het westen. De aangevoerde lucht is koud en droog waardoor we overdag geregeld de zon zien bij temperaturen rond nul.