Goal v/h Weekend: vergeet Ronaldinho, Oscar is nu de man

Het was een goed weekend voor bijna vergeten Oranje-internationals. Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay maakten hun comeback na langslepende blessures. En er werd nog gescoord ook.

3. Talal Al Fadhel (Kazma)

De Premier League van Koeweit weet zelfs op Eurosport geen zendtijd te bemachtigen, toch sijpelden de beelden van Al Fadhels goal dit weekend door tot de burelen waar deze rubriek zorgvuldig in elkaar wordt geraaid. En het mag gezegd: hij raakt ‘m prima:

2. André-Pierre Gignac (Olympique Marseille)

Niks mis met deze treffer van Gignac. Hij wordt zo nu en dan nog wel eens opgeroepen voor het Franse nationale team, maar ja; André-Pierre is nu ook weer geen Karim Benzema. Omdat de omhaal van Cristiano Ronaldo dit weekend meesterlijk werd gestopt, gaan we voor die van Gignac:

1. Oscar (Chelsea)

Huntelaar dus terug, mét direct een doelpunt tegen Bert van Marwijks HSV, en verder peerde een andere aspirant international de bal in de touwen: Virgil van Dijk, goedemorgen. Maar Oscar dos Santos Emboaba Júnior scoorde nog iets fenomenaler uit een vrije trap. Luc Nilis wilde het nog wel eens doen op deze manier: in de verre kruising, wegdraaiend van de keeper. Ziet er ‘simpel’ uit, maar oh zo moeilijk. Oscar joeg Juan Mata weg richting Man Utd en Ronaldinho (en ook Kaká?) kan het WK deze zomer vrijwel zeker vergeten wegens de blakende vorm van deze dribbelaar annex spelmaker.
http://youtu.be/BPW7XevkAGY

    • Jules Seegers